Wednesday, December 29, 2010

Home » » Harimau Malaya Mengaum!

Harimau Malaya Mengaum!



Salam Bloggers! ♫ Ole~ Ole Ole~ Ole~~


Alhamdulillah! Thanks To God.. Malaysia akhirnya berjaya merangkul Piala AFF Suzuki untuk tahun 2010.. setelah semua body contact ditempuh, semua slide tackle yang diberi dek sang Garuda, namun Harimau Malaya dapat MENGAUM di Stadium GBK, Indonesia.. tahniah kepada coach K.Rajagobal, dan skuad Malaysia dalam memenangi Piala AFF Suzuki 2010 nih..

walaupun Malaysia kena asak pada minit 45 yang pertama, tetapi, skuad Malaysia dapat bertahan dengan baik! Man Of The Match, kalau ditanya, saya akan beri kepada penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi, sebab dia betul-betul cekap dalam mengambil bola yang dirembat dek skuad Indonesia..

hero negara
bayangkan, dia tahan penalti skuad Indonesia, kalau bukan dia yang sangat cekap masa itu, Malaysia still lagi bertelur lagi.. tahniah kepada Khairul Fahmi.. dan juga gol Safee Sali pada minit 54, tersangat-sangat cantik sebab anglenye tersangat sempit.. bagaikan Torres / Villa / Chamakh / Rooney / Drogba.. hahaha! semua aku sebut! Markus penjaga gol Indonesia langsung tak berdaya nak menahan..

skuad Indonesia memang pandai mengasak kali nih, hahaha! aku pun naik gelisah, tak senang duduk setiap kali mereka menyerang.. tahniah juga pada Nasuha pada minit 71 dan Ridwan pada minit 87 yang berjaya juga merembat gol setelah berapa lame mereka cuba mengasak.. skuad Indonesia banyak pegang bola, banyak peluang nak gol, tapi dorang punya finishing tiada sangat.. kalaulah finishing dorang cekap dan tepat, seriously, Malaysia boleh kalah.. kalau semua percubaan kritikal Indonesia masuk, haiiyaa~ wa taktau nak cakap apa lagi~ tapi.....

kita juara!!!

sekarang Piala AFF Suzuki 2010 berada di genggaman Malaysia~ genggaman Harimau Malaya! yeeeaaahh!! Alhamdulillah~ harap skuad Malaysia kekalkan prestasi mereka yang terbaik! :) Malaysia menang dengan aggregate 4 -2

Mengaum lapar SINGA UTARAKENARI terbang mmbelah awan, gagah SELADANG ibarat badang, laju HARIMAU KUMBANG ibarat pejuang, dahaga THE RED WARRIORS kerana darah, tangisan PENYU kerana maruah,GERGASI MERAH merah membara, tanduk RUSA kerana perkasa, bisa SI JENGKING bukan kepalang, lincah HANG TUAH si pahlawan bangsa , tenang-tenang BUJANG SENANG, amuk TOK GAJAH kalau di usik, lalu BADAK gerun melanda, kerana  
HARIMAU MALAYA  
kami turutkan,BERSATU menentang GARUDA!!

SCORELINE

 Malaysia : Safee Sali - 54

Indonesia ; Nasuha - 71, Ridwan - 87

p/s : ada juga eh laser yang ada kat muka Khairul Fahmi.. diorang jadi pakai coli laser tuh ka? =p


ppp/s : harap tiada lagi rakyat Indonesia yang marah-marah ya dong, kami ngak main " curang " pun ya? =p

12 kali Burp!!:

mia said...

alhamdulillah~~~
tahniah utk Khairul Fahmi and Safee Sali !
bgus gle sume pemain Malaysia main..
isu laser tu, mmg da trg2 la tau kan sape yg wat... huhu...
nway.. congrats pasukan Malaysia!

Ujang9897 said...

terbaik wooo...!!!!!!!

+dieabella+ said...

smlam aku tgk kt putrajaya...mmg bangga gile ar..sume hepi!hehe

Burp said...

@mia hahaha! cume ader jer org yg ignorant.. yg buat2 bodoh xnk phm.. hahaha :P

Burp said...

@Ujang9897 hahaha! terbaik jep! fahmi = cech! ahaha

Burp said...

@ dieabella uihh! klu p sane msti best! sorak smpai ilang sore! hahha

Khairul Amry Mohamad Puad said...

tahniah untuk pasukan malaysia. memang tarbaik lah....memang tarbaik la fahmi n safee. walaupon aku tak tengok, tapi berita-berita yang aku dengar sememangnya tidak mengejutkan aku. MALAYSIA BOLEH!!!

Tuan-Belog said...

tahniah malaysia...

wan said...

goal yg kedua , muslim tertanduk .
bkn ridwan yg goalakn :)hehe
btw,khairul fahmi mmg hebad :D

Burp said...

@Khairul Amry Mohamad Puad hahaha! klu anda tgk! mmg peh! x dduk diam oh! :D

Burp said...

@Tuan-Belog yeszaa! :D MY hebat! :D

Burp said...

@wan hahaha! tapi die yg rembat~ kire bgi jerlah kat dorang.. :P