Tuesday, December 28, 2010

Home » » 7 Design Mouse Yang Hebat

7 Design Mouse Yang Hebat



Salam Bloggers!!

Mouse adalah benda penting untuk orang yang mempunyai komputer.. terutamanya komputer desktop.. cemane nak surf internet kalau takde mouse? agak payah! haha~ tapi sekarang mouse dh banyak berubah.. dari segi bentuk dan kegunaan.. ada yang juga berbentuk lucah... hahaha!



dunia dh maju dan bermacam-macam design yang ada di market sekarang.. tapi bg aku, 7 mouse nih yg paling best pernah aku jumpa di internet! :D


1. World Of Warcraft Mouse


SteelSeries World of Warcraft Mouse 

khas untuk mereka yang bermain game DoTA mouse nih direka khas untuk game tersebut, design dia tersangat cool bagi aku.. selain bercahaya, mouse nih juga ada 15 programmable button disekeliling nya untuk bermain game DoTA.. pergh~ sambil main game sambil tekan button semua, sesak disitu.. :P tapi ak dah resigned dari main game nih.. haha



2. Mouse Bebas Kuman


 IOGear's Germ Free Wireless Laser Mouse




ohh hoo! mouse nih paling best! sesiapa yang terasa geli nak berkongsi mouse dengan orang lain, mouse nih anda wajib beli! ianya mengandugi Titanium Dioksida dan Teknologi Nano untuk menghalang bakteria, virus, dan alga dari dok menempek kat mouse anda! haa~ terasa bersihkan? takyah nak pakai tisu Dettol lagi.. hahaha.. 



3. Mouse Yang Boleh Dibasuh


 Belkin Washable Mouse




mungkin ada diantara anda yang skeptikal dengan design no 2 kan? tah-tah menipu ada nano semua! untuk itu, perkenalkan mouse yang boleh dibasuh, direndam dalam air sabun kalau korang nak sampai anda yakin yang ianya betul-betul bebas kuman sehinggalah hilang bau, warna dan rasa.. hahaha!






4.  Keypad Mouse


Adesso AKP-170 Keypad Mouse




mouse nih sesuai untuk mereka yang bekerja dengan nombor, yang selalu akan dok mengira-gira dalam excel kah atau kalkulator yang ada dekat dalam komputer ( macam aku di masa depan ) hahaha! aku kena dapatkan satu benda nih.. mouse nih sesuai untuk laptop yang takde nombor macam kat desktop :)



5. Mouse Buluh


3BTN Bamboo Eco-Friendly Mouse




salah satu design yang hebat juga bagi aku.. mouse yang diperbuat dari batang buluh.. keras, kukuh dan boleh digunakan untuk korang hentak kepala kawan korang yg korang bengan.. biar berdarah kepala hotak dia.. hahaha!








6. Sexy Body Mouse


Pat-Says-Now Body Optical Mouse 




mouse yang direka berdasarkan bentuk badan perempuan yang dipakai pakaian dalam.. uhh! sexy! tempat klik dia pon tengoklah kat mana.. hahahaha! ( gatal Burp nih! )








7. G-Spot Mouse

haa! mouse nih pelik sket dan bagi aku nmpak agak lucah ( otak kuning? tengoklah sendiri) nih direka pleh syarikat Yanko Design dan perekaya ialah Andy Kurovets.. dalam mouse nih ada satu spot, dan bila anda tekan spot itu ia akan bawa anda ke satu laman web yang best..... laman web designer die.. hahaha..

hahaha! tuhlah antara design yang best bagi aku.... :P nak-nak yang no 3.. barulah bebas daki yang terkumpul dari orang ramai.. (eeeeeuuuwww~) eleh, eeuuww kunun, cube try cek kat mouse korang, tak kat atas, cuba cek kat bawah dia.. hahaha! :P

p/s :  apa yang korang suka? :P


15 kali Burp!!:

Khairul Amry Mohamad Puad said...

aku tertarik ngan warcraft mouse tu. smart. yang 2 terakhir tu......huhuu....

ken said...

last 2 nice :P

Afiq Bukhari said...

pale hotak die g spot mouse haha

KizZ said...

xbley belah yang keypad mouse tuh..
kelaka betul..

Jom skodeng,
Kami Hannah Montana

husniah zaimah said...

gombak kat area pasar besar gombak, dkt ngn diving school kl tu

akmafaizal said...

tak terfikir plak ade mouse2 yg sensor2 tu..adeh..mcm2 ada ek.. :P

Burp said...

amry : haha! mahal yok! yg 2 terkhir tuh.. eleh~ malu malu lak~ wawawa

ken : very... nice! :P

afiq : hahahaha! mane ak tau!!

kizz : hebat kot yg tu! hahah

husnia : ohh! dekat kat ctuh ke.. dekat sangat laa :P

akma : tuh terlalu canggih! :P

aliesha kirana said...

ada unik ade pelik..hahaah~

Burp said...

aliesha : ada juga kuning! hahaha :P

+dieabella+ said...

motif design no 6 tuh..nak aku hempuk jek designer dia..ish!

Burp said...

dieabella : no 6 tuh besh kot! hahaha!

dyatt said...

gua nk jdik pengedar mouse no 6 and 7 , boleh ? hahaha !

Burp said...

@dyatt bahahahahhaa!! silakan! :P

dyatt said...

kalau gua kaya nanti jgn jeles . bhahahaah ~

Burp said...

@dyattkahkahkah!! haha! sakit perut aku~ amin amin! ak doakan ko! haha :)