Sunday, December 19, 2010

Home » » 5 Lautan Yang Merbahaya!

5 Lautan Yang Merbahaya!



Salam Bloggers!

suka mandi laut? tahu ke anda semua lautan tuh selamat kah untuk direnangi?untuk bermandi-manda dan berpiknik dengan keluarga? haa! xsemua nya selamat.. jom kita tengok yang mana? :)




Shired Island
Pulau Shired / Shired Island adalah salah satu laut yang terkotor kat dunia nih.. kalau anda datang ke sini, anda boleh kena meningtis, hepatitis, sakit kulit dan boleh menyebabkan perut sakit..

Hanakapiai Beach
Laut Hanakapiai nih terdedah dengan ombak dan arus yang kuat.. nampak jer cantik.. tapi merbahaya.. setakat nih dah membunuh sebanyak 82 orang..

Gulf Coast
Pantai nih didiami 20 jenis ular yang berbisa, ular-ular nih boleh membunuh manusia dalam masa 2 jam jer.. so, pelancong xleh berenang dalam air, sebab ular nih kekadang ada dalam air... haiyaa!


Amazon Beach
haa! nih jangan cakaplah.. bermacam-macam jenis binatang pemangsa ada dalam nih, seperti pirana.. memang kena extra careful kalau nak jugak berenang.. klu x~ kena ngap! ngap! hahaha~ time kemarau paling tidak digalakkan berenang, sebab menatang nih lebih lapar time tuh.. 

Bolinas Beach
well~ untuk lautan nih plak, terkenal untuk sukan surfing.. so sesape yang minat surfing, time tgh buat tuh, jangna pakai barang yang bling-bling, jangan surfing time malam, dan jangan masuk kedalam air kalau luka... sebab ada jerung... =O

well~ tuhlah antara lautan yang merbahaya.. selamat semuanya luar Malaysia.. kenapa ak post pasai laut nih? nih sebab aku baru jer balik dari PD :P

p/s : berat hati nak tinggalkan blog sorang-sorang.. :((

11 kali Burp!!:

hannafauzann said...

nice info! terus google sebab mcm best je :)

princeduyong said...

pd bahaye tak..? dgr cite ada buaya... :)

Burp said...

hanna : hahaha~ go!! :P

princeduyong : ngaaa~ rituh xde boye, tapi ade ape tah.. die gigit dalam air.. bukan main sakit lagi..

mira_nas said...

hahaha.. terinagt citer anconda plak bila baca entry ni

Burp said...

mira_nas : hahaha!! tuh kat amazon! :P

Kamil ace said...

haha,mndi kt bilik air je sng :P

Burp said...

kamil : hahaahha! tuh pling masyuk! :P

Ahmad Kamil said...

salam...nice entry..

Burp said...

ahmad kamil : yaa maulana~ maceh! :P

BezBuddy said...

seram aku...baik mandi air terjun jela...pd pun ade buaya..jage2...hahaha

Burp said...

bezbuddy : hahahaha! tul baik mandi kat umah jer! :P