Monday, December 27, 2010

Home » » Mr. Burp Beraksi Bersama Gitarnya

Mr. Burp Beraksi Bersama Gitarnya



Salam Bloggers!!

ya~ hari ini hari bertuah anda kerana anda akan menyaksikan saya, Burp jamming dengan gitar saya nih.. hahaha! ngelabah gile! setelah beberapa kali take, penat lelah menghold kamera (trimas kepada adik saya) dan berulang kali main lagu nih sampai naik kematu tangan.. akhirnya siap jua.. :P




sebelom nak tengok tuh.. jom la tengok serba serbi " The Making Of.." dia dulu.. hahaha! (ko bajet ape? buat filem?) gitar aku biase-biase sahaja. iaitu Ibanez RG321MH.. :)

kisahnya bermula dari sini :

barang-barang yang diperlukan~

euwww~ berkarat~

tadaaa! shine like a new one~! 


setelah menukar tali gitarku ini.. lantas mengajak adikku masuk ke studio recording ( padahal dalam bilik jer )
set up kan amp, effect gitar, backing track.. kemudian berlatih sket2.. hehe, lalu terjadilah video kat bawah nih.. :))




lagu yang aku tengah main nih dinamakan "Farewell Ballad " oleh Zakk Wylde.. lagu nih agak payah time tengah-tengah, nak-nak dekat part laju tuh.. berpeluh ketiak.. hahaha!

well~ itulah video yang ak nak sangat upload.. akhirnya ter-upload jua.. hahaha~ lagi best kalau ak dapat main dengan gitar ini..

p/s : love it? hate it? well, not all ppl perfect~ hahaha :p


p.p/s : lagu nih juga ditujukan khas untuk arwah TTT ( Toh Tuan Tanah ) semoga rohnya dicucuri rahmat.. Al-Fatihah..

11 kali Burp!!:

Raihan Mohamed Isa said...

woww...
cool laa...
en.burp ni budak skolah lgi ke...
comel je...
hahaaa

Nurul Syafiqa said...

Ibanez! omg! btw cool video ini. saya baru nak belajar main guitar. payah lah. haha :D

Burp said...

aan : ade org ckp sy form 2 lagi.. padahal dh tua bangka! hahaha! its a true story! :P

syafiqa : hahaha! ibanez biase je.. :) sy buleh dan anda pun buleh! :P

Ujang9897 said...

wow...smpai berpeluh ketiak..busuk2...hehe

Burp said...

ujang : hahahah! tlg sket! ketiak ak xbusuk~ :P

husniah zaimah said...

singgah n follo ea. aku pon org gombak. weee~

turbinemanlog said...

Boleh tahan juga,anak kawan saya pun main2 jamming mcm ni,lama2 dah main band kumpulan 'Pesawat'.

tqaAwesome said...

burp dah tua bangka?
haha.

wahh burp, cool lah =.=
main lagu korea cket. kikikiki
burp tak main classical guitar ke?

Burp said...

turbine : hahaha! pesawat?? cayalah! :D

tqaAwesome : hahaaa~ saya dh tua laa~ nape nmpak cam budak2 lagi eh? :P

classical? meh! jari kanan xbrape nak idup sgt men classical~ :P

tqaAwesome said...

halaa. classical lah hensem. haha
kalo guitar karen, rock sgt =.=

kah3

Burp said...

tqaAwesome : hahahaha! classical tak reti~ jari yang idup ibu jari, jari telunjuk jer.. haha! :P