Thursday, December 30, 2010

Home » » Band Muse Miming Lagu Uprising?

Band Muse Miming Lagu Uprising?



Salam bloggers!

hari nih aku nak share something dengan korang pasal band fav aku nih.. :D pernah dengar lagu Uprising by Muse? percayakah korang yang mereka nih miming lagu mereka sendiri, sedangkan bukan buat video clip pon.. haha! pe kejadahnya band yang memenangi banyak Best Live Award mengajuk lagu terbaru mereka?




nih semua kerana mereka telah dipaksa untuk miming lagu tersebut oleh pihak penganjur.. perkara nih berlaku di rancangan tv Itali iaitu "Quelli che il Calcio".. setelah mendapat tahu yang mereka dipaksa miming lagu mereka dari membuat persembahan yang betul-betul, so mereka pon berpakat untuk mengenakan penganjur..

mereka tukar posisi mereka.. yang drummer ( Dom ) menyanyi + Bass, yang penyanyi ( Matt ) main drum, yang bassist ( Chris ) main gitar dan keyboard.. haha! yang aku peliknya, pihak penganjur dan penonton dalam set tuh macam percaya itu line-up yang sebenar.. haha~ mengong toi..


hahaha~ mereka dont give a damn pon pasal benda nih.. sebab dorang tahu, dorang memang tak suke miming  tapi lepas kena paksa.. memang nih yang dorang buat.. hahaha!

p/s : agak-agak, kat Malaysia nih pon ade artis miming juga kan? :P

19 kali Burp!!:

CIK TOM said...

maaf xbc n3 ni..sori ek...

cik tom dah cuba tgk coding blog ni..mmg xde ke 3-3 contoh coding tue..so cik tom cdgkan awak cuba; masukkan code ni;

.sidebar ul li {
background:url("http://dl7.glitter-graphics.net/pub/718/718447wgph44su7s.gif") no-repeat 2px .25em;
margin:0;
padding:0 0 3px 16px;
margin-bottom:2px;
text-indent:7px;
line-height:1.3em;
}

sebelum code;

.sidebar h2 {

cuba buat..menjadi x??tp jgn lupa backup dl template tue sebelum mencuba dan 1lg...untick pd icon bloglist di gadget sidebar..xdpt jgk hurm..pening...hahahhaah..

CIK TOM said...

pe2 pun cuba dl ye..semoga berjaya...

Burp said...

@CIK TOM hahaha! mekaseh cik tom~ :D

maverick said...

kahkahkah...lawak2...matt main drum macam siol

Burp said...

@maverick bhahaha! ko tau xper! cam harem! ketuk sane sinih!

Afiq Bukhari said...

ahhaha comel giler matt main drum doww..kahkah

rossoneri said...

hahahahahahah Matt Over main drum,siap garu kepala tunjuk2 camera hahahahahah

Khairul Amry Mohamad Puad said...

AKU SEKADAR DENGAR LAGU JER, HAL2 MACAM NI, KURANG SIKIT. TAK DER MASA..HEHEHE..LAGU DIORANG NI MENARIK GAK.

azim ikin said...

hehe... lawak sungguh.. beriye btol si Matt tu ketuk dram...

Burp said...

@Afiq Bukhari hahaha! kau tau xper.. tah mmg lari gile tempo!

Burp said...

@rossoneri hahahah~ lepak jer~ tadehal~ :P

Burp said...

@Khairul Amry Mohamad Puad ohh! ahaha! lagu dorg mmg byk2 yg stylo2 :D

Burp said...

@azim ikin hahaha! sakit ati agknye! :P

Fatimah -Riiko- said...

hahaha.....matt men drum cam kelakar gila

tqaAwesome said...

hai burp, wahaha apesal nak pakse2 ek? tak paham betol. haha. nampak sgt penganjur tu bkn fans diorang~

Burp said...

@Fatimah -Riiko- hahaha! org ckp die buat skill harry potter! :P

Burp said...

@tqaAwesomealo cik tika~ haahha! ade ssetgh show mungkin dorang xnk bblnje lbih, sbb tuh dorg lboh prefer miming.. :)

Daus Ramli said...

laaaa..
ingatkan mouse(tetikus) tadi..
hampeh tol..
hehe
semangat je nak tengok

Burp said...

@Daus Ramli bahaha! psl mouse tuh kat blah bwah bro!