Wednesday, May 4, 2011

Home » » Mitos Warna Kertas Peperiksaan

Mitos Warna Kertas Peperiksaan



Assalamualaikum bloggers!

apa khabar pada anda semua? harap-harap sehat sentiasa.. tiada yang demam-demam, yang batuk-batuk.. sebab ape? sebab hujung bulan 4.. adalah musim peperiksaan bagi mereka yang yang tengah ambil diploma mahupun degree.. hahaha~ so harap korang sehat laa yer.. so nak crita pe kali nih?

mesti ramai diantara korang yang pernah dengar bahawa... WARNA kertas peperiksaan bawak kepada maksud mereka tersendiri.. maksud macam mane??




contohnya~



Ramai yang berfikir atau mungkin kena pengaruh ( termasuk aku ) bahwa, WARNA kertas peperiksaan ada meaning dia tersendiri.. meaning macam mane? haa....

ada diantara menjadi pelajar menjadi professor TAK bertauliah pasal warna kertas exam.. dalam exam selalunya ada 3 WARNA.. iaitu, warna MERAH / PINK atau KUNING dan PUTIH.. ramai yang cakap bahwa.. warna MERAH melambangkan  KESUSAHAN, KEPAYAHAN untuk exam tersebut.. untuk warna KUNING, selalunya exam tuh SEDANG-SEDANG.. warna PUTIH adalah untuk exam yang paling SENANG.. ada juga yang pernah merasa warna BIRU.. tapi rasanya kat UiTM tak pakai kot? at least tak untuk course akaun macam saya~ hehehe.. :p

dan lagi~
hahaha! mesti ade punye laa yang pernah dengar teori nih.. tapi nih semua adalah tahyul semata-mata.. sebab dah banyak kali dah, warna PUTIH menjadi exam yg SUSAH.. dan yang MERAH / PINK menjadi yang SENANG.. hahaha..

takut tak? :p
nihlah salah satu teori yang pernah diwar-warkan dek bebudak UiTM.. hehehe.. U lain tak tahu la pula~ :P

p/s : exam tuh menjadi susah kalau tak study betul-betul~ :p

5 kali Burp!!:

najihah sahami said...

lagi satu mitos kalau kaler merah tu soalan tu penah bocor sekali dan dibuat balik, warna biru tu buat kali kedua dan setersnya. camane ntah. dah lupa teori mengom tu. yeye je kan. hahahaaa

'AQILAH said...

haha true true, aku pun buat andaian macam ni..tp kadang2 dia betul...hahah

~Nanie@InTaN~ said...

ohh amek akaun kt uitm rupenye...alaa tayah kate warna ape la..paper akaun mmg susah...:)

Anak IbuAyah said...

im accounting student, uitm ;)
so far dah dapat purple, oren,pink, kuning,biru,hijau n putih.

Dapat putih plg happy.haha!

Anak IbuAyah said...

im accounting student, uitm ;)
so far dah dapat purple, oren,pink, kuning,biru,hijau n putih.

Dapat putih plg happy.haha!