Saturday, May 21, 2011

Home » » Susahnya Guna Nombor yang di Kitar Semula!

Susahnya Guna Nombor yang di Kitar Semula!



Korang pernah kena dengan kejadian seperti nih? dah penat-penat beli nombor, tak lama pastu, ada orang yang tak dikenali menelefon anda, tanya,

Assalamualaikum, nih polan bin polan kan? dia ada hutang dengan bank kami nih...


 hayoyo.. takada ok? dan kami tak kenal pon dengan si polan ini.. ada juga yang menelefon, bertanya seperti ini,

Hello! nih nombor adik saya nih, dua hari lepas dompet dan telefon dia hilang! bagi la balik.. jangan jadi pencuri!


ya Rabbi... kami tak kenal pon dengan adik anda, macam mana anda boleh cakap kami mencuri pulak? nih laa dia.. suma nya disebabkan nombor yang dikitar semula.. nak beli nombor yang custom punya, mahal, beratus-ratus.. beli nombor yang murah Rm8, Rm10.. kena benda macam nih pulak..


nak marah-marah pun, tak guna gak, bukan salah kita kan? sekarang nih, nombor telefon mak aku akan berdering setiap hari dari pihak bank mengatakan mencari polan si polan nih.. so, tiap petang kami takkan angkat dari bank tuh.. hehehe.. katenye takyah telefon, dorang akan bagi alasan yang computer dial-kan untuk dorang.. so nak tak nak.. buat tak peduli jerla.. huhu..


p/s : bukan setakat kaca, kertas, botol dan tin jer dikitar semula.. nombor pon same.. =(

6 kali Burp!!:

CikAizA said...

hahahahhaha... kasihannya mak kamu...
well aiza pernah kena macam tu... sakit hati jer... tp syok gak.. pasal lyn org sengal... kita pos sengal sama... heheheh

Burp said...

@CikAizA hahaha! tuhlah~ mls nak layan kekadang naik marah cakap tak reti bahasa~ huhu

restu resort said...

yg call 2 kadang2 xfaham..

Fina Fento said...

tiba - tiba teringatkan nombor lama yang dicuri. dah lepas ke negeri sembilan last call 6 tahun lalu..sobs

Cara saya cuci keyboard

budak hitam said...

Selalu sgt kena.. yg geram tu bila diorg bantai cakap tamil.. bile kte x faham kte yg kna mrh blk.. hadoiii

Siti Aziz said...

buat donno je wak...ha3...