Wednesday, May 18, 2011

Home » » Perangai Tipikal Orang Malaysia

Perangai Tipikal Orang Malaysia

Assalamualaikum and evening bloggers!

hari nih saya nak bercerita pasal perangai tipikal orang Malaysia.. ape itu perangai tipikal? peranga tipikal adalah perangai yang dimana orang Malaysia selalu buat.. kalau ada antara list perangai nih anda tak buat, mungkin anda bukanlah orang Malaysia.. kot? haha..

ok! jom kita tengok, ape dia perangai orang Malaysia nih? :D






1. Pintu tulis "TOLAK" tapi kebiasaannya orang akan buat "TARIK"





2. Warna KUNING bersamaan BERSEDIA UNTUK BERHENTI? kalau dekat Malaysia, KUNING bersamaan BERSEDIA UNTUK PECUT!

3. Mengantuk apabila waktu STUDY.. tapi tak mengangtuk apabila MELEPAK




4.Kunci jam pada pukul 8, tapi bangun pukul 12

5.Selalu amik quote yang best-best, pastu tak reti nak creditkan name orang tersebut.

6.Kalau pergi kfc or mcd, time beratur tak nak fikir apa nak beli, dah sampai depan kaunter baru nak fikir! Its ok take ur time..

7.Masuk fitting room je camwhore, masuk tandas pun nak camwhore jugak. Kat mane yang tak camwhore? hehe..

8.selalu sebut "KONEK" ketika ingin menyebut "CONNECT".. cara sebutan yang betul adalah "KEN-NEK" ok? hehehe!

haaa! itulah antara list perangai yang selalu orang Malaysia sedar atau tak buat.. ada tak antara nih yang anda buat? hehehe! so tahniah! anda orang Malaysia! hahaha

p/s : hehehe! jangan marah~ :p

13 kali Burp!!:

Megat Azfar said...

tipikal ni kebanyakkan bukan terdapat orang malaysia sahaja.

pasal traffic light tu, kekadang terpaksa pecut sebab orang belakang kasi flash light. means dia nak pecut jugak. kalau berenti, confirm dentum dengan kereta belakang

anyhow, good try ;D

ASaDa RyutaRo said...

nak tambah satu lagi perangai tipikal orang malaysia..

dah tau orang tengah basuh kete, boleh lagi tanya.. "tengah basuh kete ke?"

selalu sebut konek, tapi maksudkan 'connect'. hahaha..

Afiq Bukhari said...

akhirnyaa haha

sukriali20 said...

Kalau nak ayat awek, berani pakai YM je. *teeeeeeeeeeeeeeeeet

Burp said...

@Megat Azfar hahaha! thx bro! :P haha! pasl traffic light tuh klu terpaksa bro! :P

Burp said...

@ASaDa RyutaRo hahaha! mmg! slalu tye bnde yg slalu org buat! hahaha :P
yang konek tuh, selalu~ selalu sgt! hahahaha

Burp said...

@Afiq Bukhari hahaha! petang tadi aku siapkan~

Burp said...

@sukriali20 whats that supposed to mean laa org tua? haha :P

najihah sahami said...

hahaa..ni mesti yang wan selalu buat kan kan?

La Lola said...

haha..baru la MALAYSIA :P

+dieabella+ said...

hahaha...ade yg btul gak...=)

Fathiah Hamim said...

sakit hati betul pasal pintu tuh. connect pun satu.
lagi satu, THATS mean. arghhh that MEANS la peopleee.

eh maaf emosi pulak! :P

Khairul Amry Mohamad Puad said...

ilmu baru!!!sebelum ni....................aku sebut...............konek......hahahahahahaha......biol gak aku..ngeh ngeh ngeh....orang suh belajar ponteng.padan muka aku!huhu

dah rancak blog ko sekarang bro...sempoi lah