Wednesday, January 12, 2011

Home » » Seberapa Beranikah Anda?

Seberapa Beranikah Anda?



Salam bloggers!

Beranikah ke kau? itulah persoalan yang selalu orang tuju kat kita bila berdepan dengan sesuatu.. tak kisahlah pasal apa pun.. kekadang tercabar / terbakar bila orang cakap macam itu kat kita.. hehehe~ tapi, aku ada terjumpa sesuatu dekat web, yang mungkin mencabar korang untuk mencuba nya.. well, the big question is, are dare enough? :)




Bayangkan korang datang ke buffday party kawan korang, sekali dia hidangkan kek yang rupa dia macam kat bawah nih...




atau



beranikah anda nak mencubanya? hahaha~

Bayangkan korang nak pergi ke tandas, tapi rupa tandas dia macam kat bawah nih..



atau


atau


beranikah anda?.. hehehe..

Bayangkan pula anda (seorang smoker) pergi ke bilik untuk smoker sahaja.. dan atas bilik siling dia macam kat gambar bawah nih...




beranikah / insafkah anda time tuh? :P

Bayangkan anda pula memandu di jalan raya, dan korang terjumpa lori macam kat bawah nih...



beranikah anda cucuk angin? hahaha~ gilaa!!

kalau anda cakap berani, memang anda orang yang berani laa nih? keh3~ tapi meh aku kongsi dengan korang.. ape benda yang aku rasa.. aku pon tak berapa berani lagi nak berdepan sangat..


1. Lipas

dan


erghhhh! aku geli geliman kalau menatang nih ada... haishh~ memang meloncat arr!


2. Cengkerik Hitam


cengkerik hitam~ cengkerik nih ganas / melasak / grip kaki dia kuat.. so aku time nak memancing arituh, aku tak berapa berani lagi nak pegang.. tapi kalau cengkerik coklat yang biasa kita jumpa tuh.. senang jer ak pegang~ comei lak tuh~ :P


3. Gayat


pastu aku paling tak suka tempat-tempat tinggi.. macam kat rumah flat atau mane-mane tempat tinggi~  memang menggeletor kepalo lutut aku mat~ :P

hahaha~ tuhlah antara yang aku tak berapa berani lagi nak berdepan.. haiih... biasalah~ orang lemah semangat.. nk buat cano laie? tapi ingatlah, kita haruslah sentiasa takut pada Yang Esa.. itu ultimate nye takut.. :)

p/s : haaa~ ada pon entri nak update! :P

12 kali Burp!!:

luvYOU said...

hehehehe
sorry...tak berani tekan jum baca lagi tuh......

ade ape eh? ;D

Ujang9897 said...

mak ai...gila2

Izzat Aziz said...

aish.. entah kemana kata-kata dari mata turun ke hati..haha

misz FaTiN said...

takut tinggi ke?.. xpat la g genting.. ^_^

aienz nawawi said...

eee lipas
siyez ta ske
huhu

Burp said...

@luvYOUhahaha~ try la dulu! :P

Burp said...

@Ujang9897tahi tuh nice kot? :P

Burp said...

@Izzat Azizhahaha! kat cnih is not applicable! :P

Burp said...

@misz FaTiNhahaha~ genting ok jer~ :P cuma xnk tgk bwah time tmpat tggi~ :P

Burp said...

@aienz nawawihuhuh~ same plak~ :)

Shino said...

stakt ni, yg no 2 je x brani...bapak kotor...geli dowh...

ShinoXyuna

Khairul Amry Mohamad Puad said...

kek tu serious buat aku tak lalu makan seminggu...hampeh!!
tandas body tu no komen...adehhh
tandas atas awan tu...woooo...boleh hilang rasa nak terberak weiii..
gambor bilik rokok tu...erk...insaf jap.. hohoho
lori tu aku rasa sah sah negara china. negara china gila2 gak. kan
lipas kalau angkat geng sampai tahap tu, aku pon melompat derrr
aku ni jenis gayat gak...huuu

panjang pulak komen aku ...kekeke