Friday, January 14, 2011

Home » » Lombong oh Lombong

Lombong oh Lombong



Salam bloggers!

haa~ hari nih aku nak kong si sedikit dengan korang, aktiviti di masa lapang aku sekarang.. iaitu... memancing.. haha~ aku mula terjebak dengan memancing nih masa di sem 5 tahun lepas.. serumah dengan budak-budak yang kaki pancing, aku pon mula terjebak sama.. untuk kali nih, aku kongsi dengan korang, pengalaman aku memancing di lombong.. bestt ohh! :P



Siapa kata lombong tak best memancing? hehehe~ bolehlah, bukan takde ikan langsung, ade, bergantung pada rezeki.. :)
Apakan daya? duit ptptn jer yang aku and the geng ade.. tak mampu untuk memancing di kolam ikan berbayar selalu.. huhuhu~ tapi kekadang, kolam ikan, tggu 3 JAM pon, tak tentu lagi korang leh dapat sekor ikan..
aku dah pernah merasa.. dahlah satu joran RM25.. tggu 3 JAM, tapi sekor ikan tak dapat.. nak buat macam mana? bergantung juga kat rezeki masing-masing.. :)

lombong nih terletak di Bandar Universiti, Sri Iskandar, Perak.. hehe, nihlah antara lombong yang terdekat dekat UiTM.. ade orang Perak kat sini?

antara gambar yang aku dapat snap bersama dengan kaki pancing yang ada.. :)

nak amik pelampung yang tersangkut kat akar kayu.. hahaha..



ikan keli yang pertama dapat aku tangkap.. berattt ohh~



nihlah joran azimat aku.. hehehe.. yang murah jer.. :)



pemandangan di lombong.. :)



hahaha~ dapat ikan talapia a.k.a nemo nemo 



dapat keli petang tadi :D



gambar bersama keli~ :P


masing-masing mencangkung dok tggu rezeki.. :P


bersama ikan Lampam

haaa~ cambest an? best bila dapat ikan jer.. haha~ kekadang tggu dua jam pon, nemo-nemo pon tak nampak batang hidung nye.. hehehe...

p/s : bestt yokk! sape kaki pancing sini? :p

6 kali Burp!!:

Fiqah Alias said...

waaahhh..bestnyer...beso ikan keli tu..huhu...yer3..sy2...fiqah org perak..hehehe...

Cik Bucken said...

eh?lombong?hati2...

+dieabella+ said...

kecik jek ikan dia..baek g jek pasar beli ikan besau2...hehehe

Khairul Amry Mohamad Puad said...

aku kurang minat mancing. tak tau kenapa. kalau suka2 release tension tu accept lagi la...apa lagi tempat macam lombong tu...

Firdaus Rafi said...

Jalan nk masuk kt lombong ni ikot jalan mane?

mohamad faiz said...

Ni sri iskandar area mne?kt bt gajah tau la