Saturday, January 1, 2011

Home » Kenangan 2010 dan Azam 2011

Kenangan 2010 dan Azam 2011


Salam bloggers!!!


Hari nh lengkap 365 hri thun 2010.. macam-macam kenangan yg blku kt aku sendiri.. ad manis n ad pahit.. aku juga bersyukur pd Allah s.w.t kerana memanjangkan lagi umur aku untuk menghadapi tahun 2011.. so utk post kali nh, aku nk berkongsi dengan korang apa pengalaman aku dgn thun 2010 nih.. :)

banyak pengalaman aku~ tapi aku amik yang betul-betul meninggalkan kesan pada aku sendiri.. :)

pemandangan di Uptown Uitm


1. Buat pertama kalinya aku berjauhan dengan family..sebab pada awal tahun 2010 aku diterima masuk ke UiTM Sri Iskandar, Perak.. untuk menyambung pelajaran ke peringkat ijazah.. buat pertama kali aku menyewa umah, duk dgn kawan yang baru je aku kenal 2-3 hari..alhamdulillah, aku dapat sesuaikan diri,walaupun aku nh jenis yg pendiam dan tak berapa nak bergaul dgn org yg br aku kenal..




2. Pada result exam 2010 jugak ak dapat keputusan yg alhamdulillah, agak cemerlang bagi ak,sebab pertama kali juga ak dapat anugerah dekan.. hehe, dekan tahap paras hidung je.. =p




3. Pada tahun nh juga pertama kali jugak ak bawak kereta manual.. haha.. ye, sampai sekarang ak takde lesen lgi, bukan ape, ak tak cukup budget nak amik sampai laa nih.. manusia yang  selalu tak puas hati kat ak salah sorgnye Afiq Bukhari... haha. sabar ye fiq?ak bukan tak reti langsung bawak kete, reti, tapi yang auto laa..haha..


saya yg blah kanan skali! :P


4. Tahun 2010 juga pertama kali ak buat persembahan di atas pentas ketika dinner persatuan perakaunan degree ak, pergh... bukan main ngelabah lagi ak perform depan 200 org di atas pentas.. dan lagi ngelabah bila anda adalah lead gitar time tuh... time solo kalau terpeleot, takut org gelakkn anda.. haha.. mungkin 2011 pun ada juga perfomance nh.. takutnye.. huhu..




5. Pertama kali jugak ak sakit teruk kat sane sampia muntah-muntah dan nak demam... bukan main sakit lagi time 2,sjuk je bdn, sampaikan tengahari tuh ak berjemur sekejap di luar umah sewa aku, bukan mainn sejuk lagi badan ak.. MC hari 2... hehe, sampai kena marah dengan member ak sebab ak degil taknak ke klinik. bukan pe.. malas nyusahkn org.. huhu..




6. Pertama kali juga ak berpuasa tanpa keluarga, tanpa masakan emak yang sedap-sedap.. duk sane setiap hari akan ke bazaar, beli air buah sume.. sdpnye! haha..


macam-macam ada! :D


7. Pertama kali juga aku pergi memancing dengan kawan-kawan aku~ dari pkul 10 malam hingga pukul 4 pagi.. sejuk gila di kolam ikan tuh.. ikan? sudah semestinya ada! hahaha! memang syiok malam tuh, kami pesta ikan.. :P

yeahh!! :D

8. Buat pertma kali juga, negara kita menang Piala Aff Suzuki 2010.. haha, tak sia-sia ak bersorak semua, menang juga Harimau Malaya kita.. alhamdulillah.. semoga tahun akan datang, Malaysia boleh kekalkan prestasi mereka..


tulah antara yang best yang jadi dekat ak sepanjang 2010 nh.. diharap 2011 mkin elok lg, insyaallah.. azam ak? taknk lagi study last minit. sem 6 nih dikatakan sem killer.. huhu..

p/s: ape azam anda pula? :P

15 kali Burp!!:

Afiq Bukhari said...

haha aku mmg xpuas hati ngn ko selagi ko x amek lesen memandu :D slamat tahun baru weh~! :)

puteri ain said...

happy new year ! :)

Burp said...

@Afiq Bukharihahahaha! ko tggu la nt! :P weyh! jdi ke xkua nih? lol

Burp said...

@puteri ain happy new yearrr!! :D

mia said...

wah...
bnyk persamaan ni kenangan 2010..
terutama skali bab kenangan UiTM and demam smpai muntah2...
thn ni la 1st time sy pun jd cmtu..
hua2... seksaaaaaaaaa~~~
azam??
tgkatkn kerajinan utk dptkn dekan skali lg, xmo sdh2... and nk thn 2011 full with my sweet swmile...ahakz!

Khairul Amry Mohamad Puad said...

selamat tahun baru bro!!!

Haziq Yaacob said...

happy new year :D

khaiyisah husna said...

selamat tahun baru..
yuhuu usaha lagi yer!~ insyAllah kejayaan milik anda :)

Izzat Aziz said...

Selamat tahun baru.. dekat lah kita.. saya jiran.. UTP..hehe

Burp said...

@mia hahaha! cinonet nih! same ek? kesian sakit2.. huhu~ hahaha! gud luck tuk dekan lagi skali! :D

Burp said...

@Khairul Amry Mohamad Puad hahaha! hepi new year bro! :D

Burp said...

@Haziq Yaacob yearggh! happy new year! :D

Burp said...

@khaiyisah husnaInsyaAllah~ mekaseh ye~ :D

Burp said...

@Izzat Azizhahaha! org UTP rupenye! ak kkdg main badminton / g CIMB kat stuh.. :P

~WaNniE~ said...

Selamat tahun baru..