Friday, January 21, 2011

Home » » Berakhirnya Satu Cerita, Setelah 4 tahun Bersama

Berakhirnya Satu Cerita, Setelah 4 tahun Bersama



Salam bloggers!

harinih, adalah satu hari yang menyedihkan saya.. bayangkan, orang yang anda sayang selama 4 tahun, dah mula buat perangai, degil dan langsung taknak terima cakap anda.. sangat sedihkan? lagi cukup mengecewakan bila orang itu langsung tidak ambil kisah apa yang anda rasa.. bila diajukan soalan..

" Awak tak ambil kisah ke bila saya kata saya rasa kecewa awak buat macam nih? "

dan jawapan nya.. 

" Tentulah saya ambil kisah.. jangan cakap camtuh.. "

mengapa mulut kata ya, tapi sikap dan perlakuan kata tidak? macam nih kah perangai kau bila dah 4 tahun bersama?..

aku bukan nak mengungkit, tapi walaupun sudah bnyak kali aku berkorban sebab kau, tapi kenapa kau langsung taknak dengar cakap aku?

sedangkan cakap kau banyak aku yang aku ikut sebab taknak bagi kau kecewa / sedih.. sedaya upaya aku cuba tunaikan ape yang ko hajati, nak memenangi lagi hati kau.. tapi ini ke ko balas untuk selama nih?...

kau kata kau bersalah buat aku macam nih, tapi kenapa kau langsung tak ubah apa yang kau bersalah tuh? kenapa kau tetap pada pendirian kau yang kau sendiri mengaku yang kau salah?mintak maaf, then still stick what you do.. baik tak payah mintak maaf.. buat aku sakit hati jer..

terima kasih selama 4 tahun ini.. terima kasih for everything.. tunggulah, what goes around, comes around.. and that time kau akan tahu sakitnya bila orang kecewakan kau pula..

p/s : bila something tuh hilang.. baru tahu nilainya? mungkin time tuh, semua dah terlambat utk kau nyesalkan...

12 kali Burp!!:

Ujang9897 said...

alamak...sabar bro...rilek2...amik gitar layan...

~Nani3@InTaN~ said...

:) yelah kan...dunia berputar n no worries.. :)

keep on " berblogging" huhuhu ;p

Afiq Bukhari said...

hehehe sabar2..aq paham mksud ko.. xyah nak emo sangat, pg amek wuduk, solat. yang tu lagi penting :D

Bulan said...

jgn sedey ye hazwan.ehee
cheer up!

+dieabella+ said...

ala relax jek...jgn sedih2 ok...

cOnfuSeME said...

sokong afiq..;D

cool bro...kite same je...ak pon 4 thn gk..bln11 ritu tamat cite..xyh layan perasaan...mmg rase cam ssh nak lupa sb syg kan...cool je...senyum je wlpn sedey...nt de la yg sudi isi tempat kosong tu...just follow the flow k....;D

aku dh de pengganti pon...syg org yg syg kita ag bahagia bro...;)

mia said...

setiap yg berlaku ade hikmahnya...
sesuatu yg hilang dari diri kita, sebnarnya adalah keburukan yg disingkirkan oleh Allah utk kita..
Allah perancang terbaik...
yakinlah bhw Allah telah merancng sesuatu yg lbh baik utk awak..
anggap kesedihan spt hujan...
walau selebat mne pun hujan yg turun..
pasti akan redha akhirnya..
be strong k?

Anishaway said...

1stime tgk wan emo nih
tape, luah je kat afiq, afiq paham tuh..
hehe

chill man !

zue zuya said...

ak tringt satu ayt nih...
lbh kurg la...

dia takkn taw cmne rsanya kecewa tu sampailah saat dia yang akn dikecewakan...

:)

misz FaTiN said...

sabar ea.. bese la 2,, if da lama bersama,, mmg mcm tu. tp,, pasti akan ok. r u long distance couple?

hans said...

sabar bro
nanti dia akan rasa balik apa yang kau rasa

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

Khairul Amry Mohamad Puad said...

adeh....emo disini...rileks bro. jangan dilayan sangat perasaan tu, ada yang lebih malang lagi dari ko....