Thursday, November 18, 2010

Home » » Jangan Fikir Diri Sendiri Dah Cukup Bagus

Jangan Fikir Diri Sendiri Dah Cukup Bagus



Salam and Good Evening to all~

Arinih kita keep simple pimple saje~ :D

Kita sebagai manusia nih, xelok memandang rendah kat orang lain pastu anggap diri sendiri dh cukup bagus... ish-ish-ish.. knape ade org yg macam nih? yg wat lagi lawak... igtkan tegur org, awk tuh dh ckup bagus tuk menegur~ tapi last-last, just gtau yg awk tuk lagi LOSER dari orang yg awk tegur.. adoyy~ adakaa?sedang ak tengah browsing Facebook, ak terjumpa komen sekor udang nih...




mari kita check dimana silap BUDAK BAJET BAGUS nih... kat bawah nih, apa yang budak nih bagi teguran (kononnya!)

"Bukan niat nak mengomen or mengata, tapi tgk video dier main gitar nih.. same jer? just basic strum and guna kord BEGINNER cam Am, Em, D.. cubela main lagu jazz ke, men kord susah cam major minor #, baca tab ker? barulah ley improve.."

okla, mungkin nak menegur la kot.. pastuh saya bace la kat blah bawah sket komen dier.. dimana, ade sorg kate,

"ko terer la nih yer? try la upload VIDEO ko gak"

then ape jawapan si udang sekor nih?

"VIDEO? tunggu dulula, tggu setaraf ngan Mocca maen bassa nova la baru ley upload"

ak betul-betul menyirap dgn orang camnih.. tadi komen cam dah bagus sgt.. then ble orang request soh dier upload video, tggu kau terer dulu? dey macha! nak tggu terer bek xyah! budak yg ko tegur tuh xterer pon dah upload video dier sindri.. nk tggu ko terer? sape ko?
tuhlah~ bajet bagus sangat.. tapi last-last, diri sendiri lagi LOSER dari org yg ditegur.. cermin diri dulu baru nk bercakap.. bajet dah bagus, tapi xbagus pon!

hahaha~ paling ak menyirap kate main chord BEGINNER tuh.. dey! macha! NIRVANA main kord SIMPLE AND BEGINNER pon dh boleh buat lagu gempak! sape yg xpernah dgr lagu Smell Like Teens Spirit, yang mane lagu dier sume gune kord simple.. adeyy~ susah dgn orang camnih.. mngelabah tunjuk bagus...

p/s : sorry, ak memang menyirap bile orang tunjuk bagus camnih.. nak-nak lak pasal gitar.. hehehe

13 kali Burp!!:

Afiq Bukhari said...

haha orang mcm tu pun ade ke? nk cakap diri bagus secara advance lol~ AfiqBukhari.com

Nurhidayah Bahari said...

moral of story.....jgn cam baguss... =)

eqbalzack said...

biasa2 sudaa...hehe

mimi said...

assalamualaikum...salam kenal...dari kak mimi...nice post ekekekekke...suka bace.....no komen untuk post...rambut sama hitam jantung sama berdegup....cuma hati lain lain..ada love ada rectangle ada heksagon...huhuhu jagan marah...gurau gurau komen...

GombakMali said...

afiq : bahhaha~ geram gler ak~

nuhidayah : yaaa! tau pong~ knpe nk bajet sgt? :P

eqbalzack : hahaha~ betol! biase2 dahla~ no need to say that u are good at something... truly good ker?

kakmimi : hahaha~ xderhal la kak :P

MingMing said...

turut sangat menyampah ngan org bajet bagus ni. lempang skali baru diam kot, ngeh3

~Nani3@InTaN~ said...

uish..tol2 bajet bagus..patutnye tayah komen pape if just nk skitkan hati org kn... ;p

anis madu said...

org bajet bagus memang macam tu la gamaknye. nak tutup kelemahan diri then nak kritik org laen pulak. aiyoo~~

GombakMali said...

mimgming : hahaha~ betul! kasi lempang bia dier diam dr ngelabahkan diri sendiri

nani : hahaha~ nk buat cane.. org dh bajet bagus mmg camnih~

anis : yes! u rite! seploh markah tuk anda~ :P

kiterkitikitu - xDer said...

betul tu betul :) jgn membangaa diri nanti lelama lemau gak jadi mangga. kalo manis xpe, kalo mangga busuk camana?^^

GombakMali said...

kiterkitikitu : bhahah.. tapi dier nyer tegur jadi mangga busuk punyer~

Zaer!! said...

haha..sape wan! meh nk usha sape dak loser tu! haha

GombakMali said...

zaer : bhahah~ ade kat page ainan tasneem kat fb.. tapi komen dier blah bwh2.. kene cari sket la klu nk.. hahaha