Tuesday, November 23, 2010

Home » » Saintis Mengaku.... Bulan Pernah Terbelah

Saintis Mengaku.... Bulan Pernah Terbelah


photo nih diambil dek Apollo 11 dan 11

Salam and Good Evening to all~
Arinih aku nak share dengan kisah Nabi Muhammad S.A.W yang pernah menebelahkan bulan depan orang Quraish.. dan dimana, event nih telah dibuktikan benar oleh saintis-saintis yg telah mengkaji perkara nih.. dan mereka mengaku bahawa mukjizat yg ada pada Nabi Muhammad S.A.W



Semua orang tahu cerita yang Nabi Muhammad S.A.W pernah terbelahkan bulan dengan menggunakan jari baginda dengan keizinan Allah S.W.T.. dimana time tuh Nabi dicabar dek orang kafir Quraish yg nk Nabi buktikan baginda adalah pesuruh Allah.. time tuh jugak dengan izin Allah, Nabi menggunakan jari telunjuknya tunjuk ke bulan dan menebelahkan bulan dan kemudian mencantumkan kembali bulan yang terpisah itu.. tapi malangnya, orang Quraish hanyalah mengatakan bahawa ini adalah sihir...

peristiwa nih ada dalam Al-Quran dalam Surah A-Qamar di ayat 1 yang bermaksud :


"Telah hampir saat (kedatangan hari kiamat) dan terbelahlah bulan."

dan dimasa moden plak, saintis-saintis nih telah melihat gambar itu dan kate, bulan pernah terbelah time masa dahulu.. saintis-saintis nih xdapat nak bg penjelasan logik bahawa how come bulan tuh terbelah then tercantum kembali.. standard laa.. sains dorang.. jz logik akal... beyond logik akal such as divine intervention dorg xkan terima..

pihak Amerika telah membelanjakan $100, 000, 000, 000 dollar just utk mendebatekan benda untuk project mengkaji bulan tuh pernah terbelah ke x.. padahal Al-Quran dah cerita benda nih lama dahulu... membazir jer... aihh... pastuh kang xcukup duit serang country org len! amik resource dorg.. mcm yg berlaku kat Iraq.. sial nyer Amerika....

p/s : sesungguhnya Islam tuh telah dibuktikan benar.. cuma orang jer yg xnk terima kebenarannya...

14 kali Burp!!:

SK said...

nice posttt... org barat mmg.. just guna logik akal yang terbatas..

GombakMali said...

haha thanx.. yeap.. dorang jz fikir logik akal.. beyond that.. its not science..

Afiq Bukhari said...

besttt..aku suka bace post2 yang macm ni..godek2 lagi weh :D

GombakMali said...

bhahaha~ tengah meggodek la nih bro~ :D

Siti said...

baca info ni kat mana? macam best je.. =)

touya said...

mana ko dapat info nie ? perlukan kepastian

GombakMali said...

siti & touya : saya dapat info nih ble tgh surf kat google.. nih dier punye link asal...

http://www.jafariyanews.com/2k8_news/march/22moon_crack.htm

Miss Yaty said...

wah! info menarik. saya pun setuju dgn pendapat mali. org barat ni gne pelbagai cara nak sangkal islam.
bila dah betul islam baru melopong mulut tu.

thanx for sharing :)

GombakMali said...

miss yaty : hahahaha~ betul~ bile dh tau Islam tuh benar, baru nk malu2 kucing sbb salah~ :)

adda said...

subhanallah

GombakMali said...

adda : nice kan mukjizat Nabi? klu la berlaku depan mata... terlopong... :)

DreamLogic said...

masyaAllah.
heh x penah dgr cerite tu or mungkin lupe.
thnks sharing. nk gugel la kisah ni jap lg. hehe

GombakMali said...

hahaha~ no probs la dream~ :D

saiazuan said...

da bnyk sgt bukti2 islam tu benar.. tp diorng x abis2 pk ngan logik n fakta jew.. hmm