Thursday, November 25, 2010

Home » » Iklan Yang Kurang Ajar?

Iklan Yang Kurang Ajar?


Salam and Good Morning Bloggers!

pagi-pagi nih~ saya nk share sedikit dgn korang... iklan-iklan yg kena bann dek goverment a.k.a yg xleh masuk tv laa~ ade bagus gk mereka banned certain-certain iklan.. sebab ada antara iklan nih menyentuh sensiviti agama, dan moral kepada orang yg menengoknya..



kenapa dorg buat camnih? yaa~ maybe daya kreativiti dorang yg begitu membuak-buak di kepala hotak memasing, sampaikan idea dorang tuh bertentangan dengan culture bangsa lain.. ada yang kelakar tapi kelakarnya begitu melampau dan xsesuai tuk bebudak yang xpaham ape-ape lagi.. tuhlah dier orang putih.. ade akal, pakai kapla lutut... haihh..

nih adalah di antara yg bagi ak sendiri boleh dikatakan mcm disturbing...



"iklan insurance yg melibatkan Adam and Eve"



"iklan yang agak kurang ajar pasal kondom"



"Iklan Levis yang daring dan agak mengutuk orang buta"

nihla di antara iklan-iklan yg kena banned sbab karekter iklan tuh sendiri... watla iklan yg senonoh sikit... lebih2 lagi iklan Adam and Eve tuh... nmpak sgt dorang mempersendakan... haihh... nihla jadi apabila idea yg xbernas di pilih dek orang yg xbernas... ak mntak-mntak insurance company tuh dh jatuh bankrupt...

p/s : ak suke tgk iklan UPS.. lagu dier best! We ♥ LOGISTIC~ ♫ ♫ ♫

8 kali Burp!!:

Jejaka Terhangat said...

Jejaka Terhangat: "Saya Tak Support Artis Hiburan, Anda Bila Lagi??"

Fariq said...

iklan cmnilyk msuk dlm utube je,, haha

LanaBusyBee said...

depa ni kalau nk buat iklan pun agak2 la kan hewhewhew ^^

touya said...

aku suka iklan Condom tu

+d.O.Y.A.h+ said...

kretip :P

iLa SaHaR said...

ada satu iklan tuh menarik kat .. tapi tak pernah pun di letak di iklan2 mesia.. baru semalam google kat u-tube... tapi tak ingat plak tajuk nye.. try la cari ' iklan yang patut di iklankan di malaysia ' mungkin dapat

nadzirah aqilah said...

memang patutla iklan2 ni sume kena banned.. hampeh.. hahaha

GombakMali said...

fariq : hahaha~ tuh yg ak terjumpa tuh :P

lana : tuhla~ dorang kot! sume ok! huhu

touya : hahaha~ 1st impression ak jz berkata...kurang ajo gk.. haha

doyah : terlalu kreatif.. hahaha

ila : nice~ nt org cari! :D

nadzirah : yaaloo~ sume nyer hampeh cam hampas kelapa~