Thursday, November 25, 2010

Home » » Tutorial : Problem Dengan Linkwithin?

Tutorial : Problem Dengan Linkwithin?

Salam and Good Evening Bloggers! :D

harinih saya nak share tutorial pasal Linkwithin.. kita tau yg Linkwithin nih bagus, sebab dia tlg ulangkan balik post-post yg lama.. tapi camane kita nk guna kalu dier buat perangai kat blog kita nih? mcm saya yg baru tukar template nih, pemasangan Linkwithin dengan cara biasa akan mengakibatkan jadi macam nih...



yang mane korang leh tgk.. Linkwithin ak nih buat perangai... ada ka die p duduk kat blah bawah skali kat blog ak nih... cemane orang tgk.. betoi x? well tutorial nih pon leh digunakan bagi mereka yang gune "READ MORE".. masalah dia tang Linkwithin korang yg duduk sebelom perkataan "READ MORE" kat korang nyer blog.. of course la kita nak dier duduk selepas perkataan "READ MORE" kan? so jom kita tengok tutorial yg xseberapa nih~ ;P




kalau kita tengok kat Linkwithin nye website.. die ade kate camane nk customize Linkwithin punye position kat dorang punye FAQ .. dorang just assume korang tau dgn HTML nih.. mana buleh camtuh! haihh..



FIRST : korang kena pergi ke edit HTML.. SAVEkan dulu template korang ye!

SECOND : korang kene "EXPAND WIDGETS TEMPLATES"

THIRD : korang kena cari "JUMPTEXT" gune Ctrl + F

FOURTH : korang kena pastekan coding yg die bagi kat bawah "JUMPTEXT" tuh..

dh selesai! betapa senang jer benda nih.. hehehe~ :P

NOTE : SILA PERGI DI SINI UNTUK DAPATKAN CODING TERSEBUT.. SILA TENGOK KAT FAQ NO 4

p/s : sume benda ade penyelesaian die... kita yg buat benda nih, bukan benda nih buat kita :)

3 kali Burp!!:

Afiq Bukhari said...

salam,

SAYA SUKA BLOG AWAK LA ! :D

http://www.afiqbukhari.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

GombakMali said...

wasalm..

bhahahah~ tebiat btol la ko nih fiq...

Fara said...

tak bape nk paham lg..