Tuesday, June 21, 2011

Home » » Tutorial: Cara Unblock Website Yang DiBlock

Tutorial: Cara Unblock Website Yang DiBlock



Ramai yang tertanya-tanya dekat Facebook, betul ke laman web Piratebay.org contoh nya kena block? aku pun naik heran, dah ada yang kena block ke, sebab aku try masuk ok jer.. haa! ada caranya nak tembus website yang kena block tuh.. macam mana cara nya? senang jer..


korang kena setting sedikit dekat korang punya adapter setting di komputer korang.. mana-mana yang tak tahu lagi, bolehlah mencuba ek.. yang dah tahu tuh! terboyek! :p




mula-mula, korang pergi ke Network and Sharing Centre..



Kemudian pergi ke adapter yang korang gunakan, macam aku, sekarang aku guna wayar, so klik dekat adapter yang berkenaan....



Kemudian korang right click dan pilih properties...



selepas itu korang pilih... Internet Protocol Version 4



kemudian korang isikan dekat blah DNS dan isikan no seperti berikut..

Open DNS

Preferred DNS:   208.67.222.222
Alternate DNS:  208.67.220.220

ataupun

GOOGLE DNS

Preferred DNS: 8.8.8.8
Alternate DNS: 8.8.4.4




selalunya aku gunakan OPEN DNS.. so, lepas korang tekan OK, segala website yang diblock, telah pun di unblock dengan menggunakan cara senang nih.. susah nak block website nih, mesti ada cara dia, tak cara senang macam nih, mungkin ada cara susah sedikit... nak taknak, terpulang pada individu tuh jugak.. hehehe..

p/s: sekarang saya banyak gunakan internet untuk layan Utube, FB and Twitter jer... :p

7 kali Burp!!:

Wanie said...

x penah g bkak pirate bay?
ade pirate ke kat situ?hehe

Hxnis said...

aku try buka pireatebay okei je. dah siap pun download satu filem.hehehe

abgajoy said...

dulu dapat sekarang tak dpt dh huhu..cuba try msk piratebay tu kompom tak dpt..

wann said...

dah x dapat..pelik ah..nk block2..tah ape2

Muhammad Izuan said...

x boleh la bro

Muhammad Izuan said...

dah boleh. pakai yg no atas...
yg bwh tu x jd...

Shadow said...

x blh bro, ni gov block under program 1bestarinet... br je block start 13.8.2012