Saturday, July 9, 2011

Home » » Misi Mengambil Lesen

Misi Mengambil Lesen


Assalamualaikum! haha! bertemu kita  di blog yang tak seberapa nih.. dah lama aku tak update blog ni.. semuanya sebab busy praktikal.. hehehe.. (alasan!) so ape ceritanye? haa.. kali nih cerita dia pasal aku tengah nak mendapatkan lesen.. yerr! lesen.. bukan lesen meniaga.. tapi lesen kenderaan.. hahaha! lambat kan? dah tua baru terhegeh-hegeh nak ambil.. hahaha..


bukan sengaja ku melambatkan tapi ada sebab.. hehehe.. sebab dia, di rumah aku nih, hanya ada satu motor jer.. kepunyaan ayahanda ku.. dengan motor itulah dia gunakan untuk pergi dan balik dari kerja.. dari dulu lagi dah macam tuh.. so aku nih jenis dah terbiasa dengan kenderaan awam seperti bas & LRT.. memang dah master lah dengan dua benda nih.. haa.. tuhlah sebab yang demotivate aku untuk mengambil lesen.. sebab tiada kenderaan lebih yang ada di rumah aku.. kalau ayahanda ku ada kereta + motor.. memang dah wajib untuk aku ambil.. hehehe..


so.. ape yang membuatkan aku teringin plak nak ambil lesen nih? pertamanya sebab.. aku dah tersedar yang kerjaya aku sebagai bakal akauntan / auditor memerlukan lesen untuk travel.. senang.. nak pergi ke company client ape semua.. kedua sebab kekadang travel dengan member atau family.. jalan jauh, penat.. kalau aku ada lesen, leh lah bertukar-tukar... hehehe..


so aku pun memulakan pengembaraan mengambil lesen.. minggu lepas ambil kursus KPP.. hari ni, aku baru jer lepas ambil ujian komputer.. dan resultnya.. Alhamdulillah! LULUS dengan markah 47/50.. hahaha.. jangan jeles!.. ( dahlah study satu malam... T____T )


so doa2kan lah aku untuk lulus bahagian yang berikutnya plak eh.. hehehe.. bak kata kawan aku, aku nih tah hape kena, dh lambat baru nak ambil.. dari zaman mula Dip sampai la habis Dip.. dari zaman ada awek sampai lah takde awek.. dari zaman mula Deg sampai nak abih Deg.. baru nak amik.. hahaha.. berapa punya lama tuh... :p


p/s: aja aja fighting!! (ape nih? aku main sebut jer... )

5 kali Burp!!:

najihatussolehah said...

gud luck ek..ala senang ja..confident sket n patuhi undang2...ala org lelaki lagi mudah kan..

manusia biasa said...

xpa...biaq lmbt dr xdak

Hxnis said...

aku pun tak abes kan lagi lesen.
dah nak expired dah lesen L aku.

lepas aku failed exam haritu, terus merajuk tak sambung2 lagi sebb trauma dgn cikgu tu. Garang gile!

tiap kali belajar kena marah. =.=

Hxnis said...

eh lupa..
all the best ye!

XD

najihah sahami said...

hahaha..all the best!!!gudluck wan!