Saturday, February 19, 2011

Home » » Burung-Burung Yang Marah

Burung-Burung Yang Marah


As Salam bloggers!

Ape khabar korang? hehe! harap-harap sihat sejahtera laa yer? sorry sebab lama dah tak update or pergi blogwalking dekat blog korang.. nih semua sebab kesibukan menjadi student... hehe.. student kan? biase lah, sibuk dengan assignment semua, kalau dah kerja nanti? sibuk dengan kerja pulak~ :)

ok-ok! dah! hari ni, aku nak cerita tentang salah satu game yang aku minat sangat main.. memang hanyut laa kalau dah terjebak.. mungkin antara korang pun ada yang tahu.. game yang aku maksudkan adalah Angry Birds.. beshh yokk! :D




Game nih asalnya untuk Iphone dan handphone yang sewaktu dengan nya.. yang boleh touch screen tuh.. haa~ leh la main game nih.. :D tapi untuk pc pon ada jugak! :D

Angry Birds nih mengisahkan pasal 5 burung yang marah sebab musuh dorang, BABI HIJAU a.k.a KHINZIR HIJAU.. mencuri telur-telur burung nih nak buat goreng.. so, dari situlah, pertempuran berlaku antara BURUNG dan BABI a.k.a KHINZIR.. hahaha~ jangan cakap BABI a.k.a KHINZIR nih jer yang dorang marahkan, malah, nyamuk yang tersentuh telur nih pun dorang marahkan.. hahaha..

so ape yang bestnya game nih? buat yang tak pernah main, game nih ala-ala worms, cuma BABI a.k.a KHINZIR  tuh takkan melawan korang balik, cuma yang mencabar nya, BABI a.k.a KHINZIR nih akan menyorok dibalik tembok batu / kayu / belon / kaca.. so korang akan gunakan burung-burung nih untuk pecahkan tembok tuh~ :D

tarik lastiknyee~

dan lepaskan~

bagi aku game nih memang fun, dan boleh gelak sorang-sorang, boleh marah sorang-sorang.. semua sebab game nih.. hahaha.. atas nih level 1 punya, nak tengok level yang paling aku benci? meh~ aku tunjukkan..

bergayut kat belon~ siapa lah yang tak sakit hati~

 Keseluruhannya, game nih memang terbaik! :D so kalau korang yang nak download game nih, ada jer yg free untuk pc.. ada juga yang *ehem!* pirate *ehem!* hahaha... ada macam-macam version yang ada, contohnya, Seasons Greedings, dimana dorang berlawan masa krismas, halloween.. :)

jom layan satu dua video tentang Angry Birds nih! :D




nihlah antara video yang berkaitan dengan Angry Birds.. cuba try pada sesiapa yang tak pernah try lagi.. :D

p/s : beshhh yokk! beshhh! :D

4 kali Burp!!:

dillataib said...

game ni mmg best.
kalo main gune ipod,
mau rase nk campak je time tak kena khinzir hijau tu.
haha.
btw.
vry informative article.
msti rmai teruja nk main lps bace ni.:)

Afiq Bukhari said...

kat mana mau download ni weh??

Nurul Syafiqa said...

alo comelnya.

+dieabella+ said...

dgn rendah diriye aku bgtau aku xde iphone so aku xpenah maen game nih...=p...hehe