Tuesday, August 9, 2011

Home » » Kerja Auditor, Semuanya Mesti Perfect

Kerja Auditor, Semuanya Mesti Perfect




Assalamualaikum~

Selamat berpuasa kepada anda semua! :D amcam? best puasa? jangan ponteng-ponteng meh! tak baikk~ :p Allah nampak apa yang anda lakukan... hehehe....


masuk bulan 8 nih, dah genap ku 3 bulan aku bekerja dekat audit firm dekat Setapak, KL nih.. banyak yg aku beljar, macam mana audit tuh semua, kena buat vouching supaya ape yang akauntan rekod same ke idok, kena pergi ke company secretary, nk buat statutory audit, nak cek buku Register semua.. manyakk kilije ohhh..


tapi, dalam banyak-banyak tuh, yang aku tahu, kerja auditor, kena, mesti, wajib, PERFECT, khusunya masa nak prepare report nak hantar dekat klien, font kena cek, spacing kena cek, hatta koma pun kena cek.. hahaha.. memang kena perfect, kalau tak, kena bambu... hehehe.. aku kekadang terasa gak, aku nih seorang yang careless, sangat careless kot? sedangkan pernah sekali, mengira 199 + 1 = 120 apatah lagi nak menge-cek benda yang kecil-kecilan seperti koma tuh?hahaha...


tapi aku tak nafikan, kerja nih memang mencabar dan banyak memerlukan kesabaran yang banyak, nak-nak bila mengaudit akaun orang yang tak serupa akaun.. sangat pening tengok bagaimana akauntan tuh buat.. tuhlah dia, auditor kena faham dgn cepat macam mana klien punya sistem.. tak cepat, bambu lagi laa jawapan dia.. hahaha..


ok korang! selamat berpuasa! lagi brape mggu jer nk raye.. raye, raye gak, tapi puasa jangan lah sekadar menahan lapo dan dahaga.. :)


p/s: nak beli sumthing bulan 9 nih... tunggguuu~ :D



5 kali Burp!!:

+dieabella+ said...

de keje ke?jelesyeeeee...mst da kaya nih...boleh mintak duit raye...hehe

~Nanie@InTaN~ said...

tu la bila auditor dtg..irg takuttt..hehee

Khairul Amry Mohamad Puad said...

en..saya ada cerita panas ni..meh saya nak story..muehehehe

da[Y]un said...

selamat bekerja la yea..
jeles tgk org da ada pngalman kerja. huhu

blog-tips-kurus said...

auditor datang ni.. :-)